Welkom bij het privacybeleid van Inuka

Bij Inuka zijn we geobsedeerd door het beschermen van uw privacy.

Versie 2 - bijgewerkt op 13 april 2020.

Welkom op de privacypagina van Inuka!

Bij Inuka zijn we behoorlijk geobsedeerd door het beschermen van uw privacy. Daarom hebben we ons best gedaan om niet alleen uw gegevens te beschermen, maar ook om te beschrijven in de eenvoudigste manieren waarop we het hieronder doen. En natuurlijk kunt u altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft inukacares@inuka.io, of als je geniet van direct contact met een absoluut geweldig door privacy geobsedeerde nerd - en ook onze onafhankelijke gegevens Protection Officer - u kunt contact opnemen met privacy@inuka.io waar

Michael staat voor je klaar!

Al het beste,

Robin van Dalen

CEO Inuka

 

In een notendop:

· We zullen altijd vragen om uw toestemming voordat we uw gegevens verzamelen.

· We vragen u alleen om de persoonlijke informatie die we nodig hebben om de best mogelijke service te bieden.

· Alles wat we doen met uw gegevens dienen hetzelfde doel.

· We beschermen uw gegevens van iedereen en alles (inclusief onszelf) die het niet hoeft te zien. De coaches en hun begeleiders zien bijvoorbeeld alleen de resultaten van de chat- en welzijnstests, maar hebben nooit toegang tot uw e-mail.

· Wij controleren voortdurend en keer op keer alle preventieve maatregelen die we hebben getroffen om uw gegevens te beschermen

· We zijn eerlijk en transparant over onze activiteiten met betrekking tot uw gegevens.

· We stellen u in staat om volledige controle over uw gegevens te hebben, ongeacht in welk land u woont (de macht aan het volk!). Dus ja, we zijn in Kenia net zo streng als in Nederland.

· We kiezen onze vrienden verstandig en zorg ervoor dat ze de dezelfde normen voor privacybescherming hebben.

· We zouden uw vertrouwen nooit schaden en uw persoonlijke informatie aan buitenstaanders verstrekken, alleen aan onze partners, die volledig betrouwbaar zijn en zich aan dezelfde normen houden als wij.

· We hebben een onafhankelijke Functionaris voor gegevensbescherming benoemd om ervoor te zorgen dat we onafhankelijke, hoogwaardige, gespecialiseerde ondersteuning krijgen.

 

Introductie

U bent hier omdat u om uw privacy geeft en u wilt weten wat Inuka met uw persoonlijke gegevens doet. We hebben al iets gemeen, want zoals vermeld zijn we bij Inuka geobsedeerd door het beschermen van uw privacy en willen we u graag informeren over hoe we het hier doen. 

Identiteit

Laten we eerst aangeven wie we zijn. We zijn:

  • Inukacare BV, (Nederland / wereldwijde activiteiten)
  • Mental Wellbeing Company Ltd (Keniaanse / Afrikaanse activiteiten)
  • Stichting Inuka (non-profit activiteiten) 

Alles is bereikbaar op inukacares@inuka.io of Rapsodieplantsoen 11, 1312EJ Almere, Nederland. 

Dochterondernemingen van -

Inuka BV (Nederland)

Rapsodieplantsoen 11,

1312EJ Almere,

Nederland.

 

Uw gegevens worden verwerkt door onze holding en mogelijk ook door onze dochterondernemingen.

 

Vragen die u heeft over dit privacybeleid of ons gebruik van uw persoonsgegevens

Heeft u vragen voor ons, dan kunt u ons altijd bereiken op: inukacares@inuka.io Als u specifieke vragen heeft over privacy, uw rechten als betrokkene of als u rechtstreeks contact wilt opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming, kunt u dat doen door een e-mail te sturen naar: privacy@inuka.io.

Wat doet Inuka?

Onze Inuka-coachingmethode is uniek, omdat we op hoog niveau mentale welzijnsondersteuning bieden voor een betaalbare prijs, in een super toegankelijk formaat. Ons formele doel (gecompliceerde juridische term om te beschrijven wat we doen) is als volgt: “Inuka is een digitaal platform dat bedoeld is om te worden gebruikt voor evidence-based persoonlijke ondersteuning aan mensen die zich niet lekker in hun vel, gestrest of overweldigd voelen door middel van een welzijnstest en online coaching door getrainde coaches ”.
 
We bieden een app-platform dat is gebouwd op vertrouwen, anonimiteit en veiligheid; waar jij ondersteuning kan vragen voor elk type probleem via onze Inuka-coaches. Dit betekent dat er gevoelige onderwerpen kunnen zijn die u met onze coaches wilt bespreken - wij begrijpen dit, en we zijn erg blij om u te vertellen dat u dat veilig kunt bespreken bij ons.
 
We werken ook samen met universiteiten en onderzoeksinstellingen om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de coaching behouden blijft en om te kijken of we die nog verder kunnen verbeteren, en of onze methode nuttig zou kunnen zijn voor andere groepen mensen. Geen van de betrokken partijen (inclusief wij) verdient geld met het onderzoek dat wordt gedaan; alle conclusies en resultaten worden openbaar gepubliceerd. En zoals u later zult lezen, werken we hard om ervoor te zorgen dat uw gegevens beschermd zijn tijdens het onderzoeksproces. Omdat we niet weten wat je met onze coaches bespreekt, beschouwen we elk chat gesprek  als uiterst geheime gevoelige gegevens, wat betekent dat we uw persoonlijke gegevens beschermen tegen misbruik en inbreuken. Natuurlijk hebben we ook wat eenvoudig persoonlijke informatie nodig
over wie je bent; deze gegevens worden met evenveel liefde en zorg behandeld als je chatgesprekken, topgeheim!
 

Hoe verkrijgen we uw persoonsgegevens?

We verkrijgen uw persoonlijke gegevens omdat u onze web-app hebt geopend of hebt geïnstalleerd en gebruik onze native Inuka-app op je telefoon. We verzamelen uw persoonlijke gegevens niet gegevens via andere bronnen of partijen. Alle persoonlijke gegevens die we ontvangen zijn rechtstreeks geleverd door u, de gebruiker.
 
 

Welke persoonsgegevens verzamelt Inuka?

 

Over chatten met Inuka en anonimiteit.

Simpel gezegd, rood en groen op tafel gaan niet samen. Zo garanderen we uw anonimiteit door al onze datastromen te pseudonimiseren. Uw gegevens worden gepseudonimiseerd omdat er bij Inuka slechts één persoon is, gekozen door onze functionaris voor gegevensbescherming, die de specifieke persoon aan het transcript kan koppelen. We verbinden alleen rood en groen in extreme gevallen, en altijd met het doel om u te helpen.

Cookies

Voor informatie over het gebruik van cookies door Inuka verwijzen wij u naar onze aparte Cookieverklaring Inuka. 

Waarom gebruiken we uw persoonsgegevens?

We zijn eerlijk en transparant over wat we doen met uw persoonsgegevens. We gebruiken uw gegevens om u te helpen via ons Inuka-platform. Via dit platform geef je ons persoonlijke gegevens die onze coaches zullen gebruiken om je te helpen met problemen die je zou kunnen ondervinden over je welzijn, stressniveaus, angstniveaus en algemene gemoedstoestand. Alles wat we met uw gegevens doen, heeft hetzelfde doel. En natuurlijk is iedereen in ons team getraind om precies te weten hoe u met uw gegevens moet omgaan. We volgen protocollen elke keer dat we gevoelige of persoonlijke gegevens verwerken; wij behandelen alleen de relevante gegevens voor ons werk en laten geen gegevens achter.

Waarom kunnen we jouw persoonsgegevens gebruiken?

We kunnen uw persoonlijke gegevens gebruiken omdat u de service van Inuka wilt gebruiken zoals beschreven in dit privacybeleid. We vragen u altijd om uw toestemming voordat we uw persoonlijke gegevens verzamelen. Voordat je toestemming geeft, krijg je dit privacybeleid te zien.

Met wie delen we uw persoonsgegevens?

Faciliteren van het Inuka Platform

Wanneer we de expertise van derden gebruiken om ons te helpen bij het faciliteren van het Inuka-platform, kiezen we alleen bedrijven en entiteiten met de hoogste standaard voor gegevensbescherming. Deze diensten zijn bijvoorbeeld onze cloud server of ons klantenserviceplatform. We zorgen ervoor dat deze derde partijen alleen de absolute basisgegevens verwerken die nodig zijn om een vlotte service te kunnen bieden. We verkopen uw persoonlijke gegevens en / of chat-transcripties nooit!

Met alle partijen die we nodig hebben om u onze Inuka-service te bieden, ondertekenen we gegevensbeschermingsopdrachten waarin we de hoogste normen voor gegevensbescherming eisen.

Samenwerkingen

Telkens wanneer we samenwerken met derden, leveren we ze alleen volledig anonieme gegevens. Dit betekent gegevens die op geen enkele manier aan u kunnen worden gekoppeld. Voorbeelden van deze samenwerkingen zijn AMREF, die onze coaches trainen in Kenia, of wanneer we samenwerken Universiteiten. 

Onze mensen

Onze Super Coaches en Therapeuten houden actief toezicht op onze Coaches; Ons supervisiesysteem zorgt ervoor dat we iedereen consistente, hoogwaardige ondersteuning kunnen bieden en dat onze Coaches tot in de puntjes zijn opgeleid. Natuurlijk worden alle transcripties anoniem gemaakt, dus Coaches en hun supervisors zullen nooit weten wie er achter de chatgesprekken zit. Bovendien hebben al onze coaches en supervisors een professionele geheimhoudingsverklaring ondertekend (zoals advocaten en artsen), dus u kunt ze zeker vertrouwen.

Werkgevers

In het geval dat onze klant uw werkgever is, kunnen we geaggregeerde en geanonimiseerde gegevens delen met uw werkgever - deze gegevens zijn niet naar u herleidbaar. Als er bijvoorbeeld 100 werknemers in het bedrijf zijn, kan Inuka met de werkgever delen dat 60% veerkrachtig is, 30% risico loopt en 10% het moeilijk heeft, zonder bekend te maken wie wie is. Dit overzicht is dus niet tot u te herleiden. We hebben een minimale groepsgrootte van 20 personen nodig voordat we deze cijfers aan de werkgever rapporteren en de cijfers op passende wijze afronden, zodat het niet mogelijk is om ze naar individuen te herleiden. Uw individuele gegevens zullen nooit met uw werkgever worden gedeeld, of dat nu uw naam, weergavenaam, e-mailadres, chat-transcriptie, resultaten van welzijnstests zijn… niets daarvan wordt met de werkgever gedeeld; Inuka is dit illegaal.

Het doel van het geaggregeerde, anonieme overzicht is dat de werkgever actie kan ondernemen om het welzijn van hun werknemers als groep te verbeteren, en ervoor kan zorgen dat Inuka een dienst levert die het welzijn van hun werknemers helpt.

Hoelang bewaren wij uw persoonsgegevens?

We slaan uw persoonlijke gegevens alleen op zolang u onze service, het Inuka-platform, gebruikt. Wanneer u het Inuka-platform niet langer gebruikt, worden uw gegevens geanonimiseerd, wat betekent dat het geen persoonlijke gegevens meer zijn. Dit betekent dat alle persoonlijke identificatiegegevens worden verwijderd of vervangen door algemene woorden. Er is geen geheim codeboek om de informatie terug naar de oorspronkelijke staat te ontcijferen. Als u wilt dat uw account wordt verwijderd en u wilt niet dat die gegevens worden opgeslagen, stuur dan een e-mail naar privacy@inuka.io met uw weergavenaam en we zorgen ervoor dat zelfs gegevens worden verwijderd!

Hoe beveiligen we uw persoonsgegevens?

Er zijn enkele slechte zaden die mogelijk toegang willen tot de gegevens, maar maak je geen zorgen, we zijn voorbereid. Onze app is gebouwd met een luchtdicht beveiligingssysteem:

  • TLS-codering van alle gegevensstromen
  • Bedrijfs-VPN beperkte toegang tot backend voor ontwikkelaars zonder directe verbinding van gevoelige gegevens met internet.
  • Database-encryptie geleverd door Oracle
  • Dubbele authenticatie voor werknemers
  • Rolgebaseerde gebruikerstoegang voor werknemers
  • Auditlogboeken voor gebruikers die toegang hebben tot gevoelige gegevens  
  • We gebruiken alleen AWS-servers die state of the art zijn

Alles dat op onze beveiligde privéserver is opgeslagen, is gecodeerd, vraag alle werknemers om hun gegevens alleen op onze beveiligde servers op te slaan, niet op hun apparaten, wat betekent dat als een van onze werknemers zijn apparaat verliest, het apparaat doorgaans geen datalek veroorzaakt .

Onze chatsessies

Weten hoe we uw chatinhoud volledig anoniem houden; het is ook aan u om dit te behouden. Deel alstublieft geen persoonlijke informatie tijdens uw sessies. Het is jouw verantwoordelijkheid om je anonimiteit te beschermen door geen persoonlijke informatie te delen in de chats - we doen ons best om de rest te doen. We zetten dit in de Servicevoorwaarden, om er zeker van te zijn dat je je echt aan de belofte houdt. Als u persoonlijk identificeerbare informatie met ons deelt, zullen we die informatie vervangen door willekeurige informatie. Als je bijvoorbeeld deelt waar je werkt (alsjeblieft niet! Zeg gewoon dat ik bij een groot technologiebedrijf werk), zullen we dat woord vervangen door "Bedrijf XYZ". We slaan geen informatie op die ons kan helpen te ontcijferen wat "Bedrijf XYZ" betekent.

Welke rechten kunt u uitoefenen met betrekking tot uw persoonsgegevens?

Zodra we uw gegevens verwerken, krijgt u een aantal fantastische rechten!

  1. Het recht op toegang: Je hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens worden verwerkt, door wie, waarom, en of de gegevens worden vervoerd of gedeeld met anderen.
  2. Het recht op rectificatie: U kunt onjuiste persoonsgegevens corrigeren, meer persoonsgegevens toevoegen wanneer informatie onvolledig is en u heeft het recht om geïnformeerd te worden over hoe dit rectificatieproces verloopt.
  3. Het recht om vergeten te worden: U heeft de controle over uw persoonlijke informatie; u kunt altijd verzoeken om al uw gegevens te wissen zolang u een account bij Inuka heeft.
  4. Het recht op beperking van verwerking: U kunt verzoeken dat (een deel van) uw gegevens niet wordt verwerkt, bijvoorbeeld gedurende de tijd dat onjuiste gegevens zijn gecorrigeerd.
  5. Het recht op kennisgeving: U heeft altijd het recht om op de hoogte te worden gesteld wanneer de voorwaarden met betrekking tot uw persoonsgegevens veranderen, met name wanneer de gegevens worden gecorrigeerd of gewist, of wanneer zich een andere onvoorziene situatie voordoet.
  6. Het recht om bezwaar te maken: U kunt te allen tijde bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens.
  7. Het recht op draagbaarheid: U kunt een kopie opvragen van al uw persoonlijke gegevens die door Inuka zijn verwerkt.
  8. Het recht op opslagbeperking: We streven er altijd naar om zo min mogelijk persoonsgegevens te bewaren; u heeft het recht om te verwachten dat uw persoonlijke gegevens niet langer worden opgeslagen dan redelijk is voor het doel waarvoor ze dienen. De standaard opslagduur is 12 maanden nadat je al je coaching tegoed hebt gebruikt of wanneer je de Inuka app hebt verwijderd.

Na 1 jaar dat u uw account niet actief gebruikt, anonimiseren we de gegevens en slaan ze op onze servers op, en verwijderen uw account en uw persoonlijke gegevens. Omdat uw gegevens anoniem zijn, kunnen we de gegevens niet meer ophalen, dus oefen de rechten uit als u een actieve gebruiker van Inuka bent.

U kunt contact met ons opnemen over de uitoefening van deze rechten door een e-mail te sturen naar privacy@inuka.io. Wanneer u dit doet, neemt u contact op met onze onafhankelijke, externe functionaris voor gegevensbescherming, die u meteen zal helpen.

U ontvangt per e-mail een bevestiging van uw verzoek en we streven ernaar om binnen 30 dagen nadat u het verzoek heeft verzonden op uw verzoek te reageren. Soms duurt het uitvoeren van een verzoek langer, in dat geval kunnen we tot 60 dagen de tijd nemen om op uw verzoek te reageren, maar we zullen u binnen 30 dagen na uw verzoek op de hoogte stellen als dat gebeurt, beloof het!

Om vast te stellen dat u het verzoek doet, vragen wij u een e-mail te sturen naar inukacares@inuka.io, en voor het recht om vergeten te worden of draagbaarheid om in te loggen op uw Inuka-account en uw verzoek in te dienen. Op onze pagina met veelgestelde vragen vindt u meer informatie over hoe u dit kunt doen.  

Gegevens van kinderen

Ons Inuka-platform is niet gestructureerd om kinderen aan te trekken. Mensen onder de 18 jaar mogen het Inuka Platform niet betreden. Daarom verzamelen, bewaren of verwerken we geen persoonlijke informatie van iemand van wie we weten dat deze jonger is dan 18 jaar.

Wat kunt u doen als u klachten heeft over hoe we uw persoonsgegevens gebruiken (d)?

Als u vragen of klachten heeft over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, neem dan contact op met onze functionaris voor gegevensbescherming op privacy@inuka.ioWij helpen je met al je vragen en of klachten.

Als u een formele klacht wilt indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over Inuka, kunt u dat doen via deze pagina: Klacht indienen Autoriteit Persoonsgegevens.

Wijzigingen in dit beleid

Wanneer we belangrijke wijzigingen aanbrengen in het privacybeleid, zullen we u informeren via onze app en of e-mail. We raden u ook aan om van tijd tot tijd naar ons privacybeleid te kijken om te zien of er iets is veranderd. U kunt het versienummer en de updategegevens bovenaan dit privacybeleid zien.

En natuurlijk kunt u altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft inukacares@inuka.io, of als u geniet van direct contact met een absoluut geweldige door privacy geobsedeerde nerd - en ook onze onafhankelijke functionaris voor gegevensbescherming - kunt u contact opnemen met privacy@inuka.io waar Michael voor je klaar staat!

Al onze liefde,

Het Inuka-team